E-mail contact@dock3.be Phone +32 3 295 54 65 Facebook Facebook Facebook
Offerte
Offerte E-mail Phone

Het organiseren van een event is meestal een leuke ervaring. Toch is het voor mensen die dit nog niet eerder hebben gedaan vaak ook erg stressvol. Wilt u er zeker van zijn dat uw feest perfect georganiseerd wordt, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken? In dit geval is het handig om onze event organiseren tips door te nemen. Een evenement organiseren wordt namelijk een stuk gemakkelijker als u een goed overzicht van de belangrijkste punten heeft. Bij DOCK 3 worden jaarlijks meer dan 400 events georganiseerd. Wij weten dan ook als de beste hoe u een prachtig event organiseert.

DOCK 3 - Tips events

Tip 1: De belangrijkste van onze event organiseren tips

Kies een geschikte locatie, dat is de belangrijkste tip die we u bij DOCK 3 kunnen geven. De locatie heeft namelijk veel invloed op het event. Toch is het kiezen van een geschikte evenementenlocatie niet altijd even eenvoudig. U moet rekening houden met allerlei verschillende factoren als u een locatie kiest. Denkt u bijvoorbeeld aan de beschikbare ruimte. Als u een event organiseert en meer dan duizend gasten verwacht, is het belangrijk dat er voldoende ruimte is. Daarnaast moeten er voldoende parkeermogelijkheden nabij de locatie te vinden zijn. En wat dacht u van de inrichting van de zaal? Als u voor DOCK 3 kiest, hoeft u zich geen zorgen te maken over de locatie. Wij zijn namelijk dé meest geschikte evenementenlocatie van België. Dankzij onze ligging nabij Antwerpen zijn we eenvoudig te bereiken. Bovendien kunnen gasten gebruik maken van onze gratis parkeergelegenheid. Wij hebben vijf zalen met ieder een unieke sfeer. Bovendien kunnen we de zalen ook moduleren. U krijgt dus altijd een locatie die perfect aansluit bij uw wensen.

DOCK 3 - Events organiseren tips

Tip 2: Besteed voldoende aandacht aan licht en geluid

Eén volgende event organiseren tips die we niet mogen vergeten om te benoemen, is dat u voldoende aandacht aan licht en geluid moet besteden. Kunt u zich een feest voorstellen zonder muziek? Geluid speelt altijd een belangrijke rol bij een evenement. Voor licht geldt hetzelfde, ook dit is namelijk een factor die de sfeer enorm kan beïnvloeden. Het huren van een externe partij voor licht en geluid kan erg duur zijn. Organiseert u een event op onze locatie? Dan kunnen wij licht en geluid voor u verzorgen, wij beschikken namelijk over al het benodigde materiaal. Is er een bepaalde artiest die niet op uw feest mag ontbreken? Dan gaan wij graag voor u na of wij dit voor u kunnen verzorgen.

DOCK 3 - Events hosten

Tip 3: Stel vooraf een actielijst samen

Er zijn een aantal dingen die op ieder event aanwezig moeten zijn, zoals goed licht en geluid bijvoorbeeld. Toch is ieder event uniek en heeft u waarschijnlijk ook bepaalde wensen voor het event. Een evenement organiseren aan de hand van een checklist is daarom een goed idee. Door vooraf alle benodigdheden te noteren, voorkomt u dat u uiteindelijk toch iets vergeet. Kiest u ervoor om één van onze zalen te huren? Dan hoeft u zich nooit zorgen te maken dat er iets misgaat. Wij zullen de event organisatie namelijk zoveel mogelijk bij u uit handen nemen. Wij helpen jaarlijks honderden events organiseren en elk event is weer een groot succes.

Benieuwd naar aanvullende tips om uw eigen event te organiseren?

Onze algemene event organiseren tips kunnen u een heel eind op weg helpen. De tips waar u het meeste aan heeft kunnen echter per situatie en event verschillen. Wij bespreken graag met u waar u rekening mee moet houden tijdens het organiseren van het feest. Als wij de organisatie samen met u verzorgen, kunt u zeker zijn van een succesvolle avond. Het wordt een event om nooit meer te vergeten.