E-mail contact@dock3.be Phone +32 3 295 54 65 Facebook Facebook Facebook
Offerte
Offerte E-mail Phone

Wat zijn de skills die een goede eventplanner nodig heeft? Vaak wordt er gedacht dat het gemakkelijk is om met de juiste tools voor planning management en marketing een evenement te plannen. Natuurlijk komt er meer bij kijken.

De nieuwe technologieën mogen ons dan wel helpen, maar ze kunnen nooit datgene vervangen wat een eventplanner onderscheidt: zijn persoonlijke kwaliteiten en aanpak. DOCK 3 heeft een lijst gemaakt met de belangrijkste eigenschappen van een top event manager.

  1. Creativiteit

Out of the box denken staat op nummer 1! Elk te organiseren evenement is anders en vraagt een persoonlijke aanpak. Daarom is het voor geen enkele eventmanager van toepassing om het trucje te herhalen dat bij het vorige event zo goed werkte. Een geweldige eventplanner, durft net zoals DOCK 3, anders te zijn, indruk te maken en anderen te inspireren.

  1. Organisatorisch sterk

Wie een event wilt organiseren moet bijzonder gestructureerd en georganiseerd zijn. Daarbij is het handig om goed te kunnen omgaan met multitasking, plannen en het stellen van prioriteiten. Zelfs de beste projectplanning- of managementtools kunnen hier vaak niet bij helpen. DOCK 3 ondersteunt en begeleidt u van het conceptplan tot het evenement zelf, een partner met jarenlange ervaring die uw zorgen uit handen neemt.

  1. Teamgevoel

Wanneer er kleinschalige events worden georganiseerd is deze eigenschap iets minder van belang. Maar internationale of grootschalige events kunnen onmogelijk gerealiseerd worden zonder een team bestaande uit echte team spelers. Een team dat er alles aan doet om van uw event een succes te maken. De motor van het bedrijf, waarbij een goede eventplanner de aandrijving vormt.

  1. Sociaal vaardig

Eventmanagers werken met, en voor, allerlei soorten mensen van verschillende standen en rangen. Sociale vaardigheden zorgen ervoor dat er met alle type mensen omgegaan kan worden om het succes van het event te garanderen. De ene persoon zal u al wat beter liggen dan de andere, maar een goede eventplanner zal dit nooit laten merken en zal met iedereen een vlotte babbel kunnen maken.

  1. Flexibel

Één ding is zeker, er bestaat geen constante bij het organiseren van een evenement. Elke dag is anders en momenten kunnen zomaar veranderen, u zult erg flexibel moeten zijn om het vol te houden. Een snelle geest en het vermogen om de juiste beslissingen te nemen zijn hier de key to succes, samen met een plan B, C en D.

  1. Relaxed

Paniek en stress mag u als eventmanager niet kennen. Er lopen altijd bepaalde zaken fout tijdens een event, of het nu uw fout is of niet. Een spreker voor u seminarie die zijn vliegtuig mist en daardoor niet aanwezig kan zijn, leveringen van meubilair die later aankomen dan gepland, … Het kan elke goede eventmanager overkomen. Onze tip: wees altijd voorbereid op het ergste.

  1. Passie

Last but definitely not least. Elk event dat u organiseert vraagt enorm veel van u, het is stressvol en vermoeiend. Wilt u er goed in zijn? Dan moet u een bepaalde energie uit de roering kunnen halen. ervan houden. Uiteindelijk geeft een succesvol afgerond evenement een geweldige eventmanager de ultieme voldoening.

Bent u op zoek naar een partij die deze eigenschappen bezit? DOCK 3 biedt u een totaalservice aan voor een geslaagd event. Neem vrijblijvend contact met ons op. Eerst ervaringen van anderen lezen? Bekijk hier de cases van DOCK 3.