E-mail contact@dock3.be Phone +32 3 295 54 65 Facebook Facebook Facebook
Offerte
Offerte E-mail Phone

LEUKE IDEEËN VOOR HET ORGANISEREN VAN EEN EVENEMENT

Bent u bezig met het organiseren van een evenement? Dan bent u er waarschijnlijk al achter gekomen dat dit een flinke opgave is. Bij het organiseren van een evenement komt een hoop kijken. Echter is het voordat u hiermee verder gaat van groot belang dat u eerst bepaald wat het doel van het evenement is, wie de doelgroep is en voor hoeveel mensen er plek is. Mocht u nog op zoek zijn naar leuke ideeën voor het organiseren van een evenement? Lees dan gerust verder!

Voor wie is het evenement?

Bij het organiseren van een evenement is het eerst van groot belang dat u bepaald voor wie het evenement georganiseerd wordt. Is het voor een grote groep vrienden of organiseert u een evenement uit commercieel oogpunt. In dit artikel gaan we het vooral hebben over evenementen die leuk kunnen zijn voor een groep bekenden. Denk hierbij aan vrienden, familie, maar ook aan bedrijfsuitjes. Onderstaand vindt u 5 leuke ideeën voor uitjes die geschikt zijn voor zowel vrienden, familie als voor bedrijfsuitjes.

1.    De kookworkshop

Een evenement dat altijd al erg populair geweest is, is de kookworkshop. Vrijwel iedereen houdt van eten en de kans dat de mensen om u heen dit leuk vinden is dan ook erg groot. Tijdens een kookworkshop leert u hoe u verschillende gerechten moet maken. Bepaal van te voren goed wat voor gerechten u wilt leren maken. Er zijn natuurlijk enorm veel verschillende keukens.

Een kookworkshop zorgt over het algemeen voor de nodige hilariteit. Zo zijn er natuurlijk altijd mensen die al moeite hebben met het bakken van een ei. Mocht u behoorlijk wat mensen kennen waarbij dit het geval is, dan is het zeker een goed idee om een kookworkshop te volgen. Dit is niet alleen leuk, het zorgt er ook nog voor dat men er echt wat aan heeft. Na deze cursus kunnen de meeste mensen lekkere gerechten op tafel zetten.

2.   De wijnproeverij

Een evenement dat zeer geschikt is voor een bedrijfsuitje is toch wel de wijnproeverij. Er zijn ontzettend veel soorten wijnen en tijdens een wijnproeverij maakt u kennis met verschillende soorten. Dit is niet alleen erg leerzaam, maar dus ook erg lekker. Buiten dat zal de sfeer er na een aantal wijntjes goed inzitten. In onze ogen is een wijnproeverij dan ook een zeer goede keuze!

3.   Het bedrijfsfeest

Het bedrijfsfeest doet het ook nog altijd erg goed. Samen met uw collega’s genieten van de lekkerste drankjes, hapjes en de beste muziek! Het bedrijfsfeest is de beste gelegenheid om uw collega’s beter te leren kennen. Echter is dit wel een evenement waarbij u veel zult moeten regelen. Zo zal de locatie goed moeten zijn, zal er een artiest of een DJ moeten zijn en zullen de hapjes en drankjes geregeld moeten worden. Lukt u dit uiteindelijk? Dan is dit een geweldige manier om voor extra teambuilding te zorgen. Zeker met een glaasje alcohol op leert iedereen elkaar net even wat beter kennen.

4.   Pitch & Putt Golf

Heeft u wel eens gehoord van Pitch & Putt Golf? Dit is absoluut een leuk evenement dat u met een grote groep zult kunnen doen. U heeft hier geen baanbewijs voor nodig zoals bij het grote golfen het geval is. Iedereen kan meedoen en samen met uw team speelt u op een kortere baan. Zo kan iedereen op een leuke manier kennismaken met deze sport.

5.   Cocktail workshop

Houdt u zo nu en dan van een lekkere cocktail en geldt dit ook voor de mensen om u heen? Dan kan het zeker leuk zijn om een cocktail workshop te volgen. Tijdens deze workshop zult u kennis maken met de lekkerste cocktails. Deze zult u proeven en uiteindelijk is het de bedoeling dat u deze zelf leert maken. Zo kunt u tijdens de cursus samen met uw vrienden oefenen. Vervolgens is het thuis een koud kunstje om een lekkere cocktail te maken.

Er zijn erg veel verschillende cocktail workshops. Bent u met mensen die geen alcohol drinken? Dan kunt u er ook voor kiezen om een alcoholvrije cocktail workshop te volgen. Op deze manier kan iedereen gezellig mee doen. Op het internet vindt u al snel een aanbieder bij u in de buurt. Cocktail workshops zijn namelijk erg populair.