E-mail contact@dock3.be Phone +32 3 295 54 65 Facebook Facebook Facebook
Offerte
Offerte E-mail Phone

Een personeel event organiseren was vroeger vrij eenvoudig. Het ging vooral om een plezierig uitje met het hele team of het hele bedrijf. Gaandeweg werden dit soort evenementen steeds gewichtiger. Teambuilding werd een belangrijk onderdeel van het personeel event en vaak moest er ook een educatief element in het programma worden verwerkt. Wat maakt nu een geslaagd personeel event en wat zijn de zaken waar je in 2019 rekening mee moet houden? Er zijn namelijk wel degelijk trends te ontdekken. Wij nemen je graag mee langs de belangrijkste ontwikkelingen.

Een personeel event dat aansluit bij de corporate identity

Als bedrijf denk je tegenwoordig na over meer dan alleen je product of dienst. Je “corporate identity” krijgt een prominente plek in je marketing en profilering. Wat voor soort bedrijf ben je? Wat straal je uit en waar sta je voor?

Een opkomende trend bij personeel events is het organiseren van evenementen of uitjes die passen binnen de corporate identity. Een ouderwets avondje bowlen of met z’n allen dineren is niet meer vanzelfsprekend. Er wordt meer en meer nagedacht over events die echt passen bij het bedrijf.

De identiteit van het bedrijf is daarbij leidend. Is het bedrijf een voorloper op het gebied van technologie, dan wordt er vaak gekeken naar een event waarin toekomsttechnologie een prominente rol speelt. Is het bedrijf duurzaam, dan wordt er vaak gekozen voor events met een milieubewust thema, of activiteiten in de buitenlucht. Bedrijven vinden het steeds belangrijk om dicht bij hun kernwaarden te blijven, ook tijdens interne events.

Maar wel uit je comfort zone komen

Waar een personeel event dus steeds meer aansluit bij de bedrijfswaarden, wordt er ook steeds meer gezorgd voor een uitdagend evenement. De nadruk daarbij ligt op het uit de comfort zone komen van werknemers en teamleden. Elkaar beter leren kennen en nader tot elkaar komen vormt al jarenlang een belangrijk element van teamevents, maar steeds vaker wordt hulp van buitenaf ingeroepen.

Het verrassingselement van het event blijf een succesvol ingrediënt. De nadruk ligt echter niet op entertainment, zoals in het verleden, maar echt op een stukje ontwikkeling van het team. Het inschakelen van een expert wordt steeds populairder. Het onderwerp ligt vaak in het verlengde van de werkzaamheden van het bedrijf.

feest in antwerpen

Het nieuwe buzzword: bleisure

Hoe kunnen de zakelijke kant en ontspanning op effectieve wijze gecombineerd worden? Het is een vraag die de organisatie van een personeel event altijd bezighoudt. Sinds enkele jaren wordt hier op een andere manier invulling aan gegeven. Dit heeft geleid tot een nieuwe trending term: bleisure, inderdaad: een combinatie van business met pleasure.

Enkele grote organisaties zijn hier al op succesvolle wijze mee bezig geweest. Bijna elke personeel event kent immers een zakelijke kant: vaak worden cijfers of nieuwe strategieën besproken. Niemand zit echter te wachten op een droge speech van een uur. Daarom worden nuttige mededelingen vaak overgoten met een sausje humor, zoals het “roasten” van de baas of het uiten van een nieuwe koers met behulp van een cabaretvoorstelling. Ook hierbij geldt dat er vaak de hulp wordt ingeschakeld van een ervaren professional zoals een comedian of een host.

Wij zorgen voor het perfecte personeel event

Wil je een modern en succesvol personeel event organiseren? Schakel DOCK 3 in. Wij hebben de specialisten in huis om van elk evenement een succes te maken. Of het nu gaat om de locatie, aankleding, catering of een educatief of entertaining programma. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij kunnen ervoor zorgen dat het hele bedrijf kan genieten van een prachtig event omdat wij de organisatie en executie van A tot Z kunnen uitvoeren.