E-mail contact@dock3.be Phone +32 3 295 54 65 Facebook Facebook Facebook
Offerte
Offerte E-mail Phone

TIEN TIPS VOOR HET ORGANISEREN VAN EEN WALKING DINNER

Het organiseren van een Walking dinner, steeds meer mensen kiezen hiervoor. Een Walking dinner kan eigenlijk gezien worden als een lopend buffet, alleen dan net even wat moderner. Een Walking dinner is een buffet waarbij geen enkele gast een vaste plaats heeft. Dit zorgt ervoor dat er tijdens het diner veel van plek gewisseld wordt, hierdoor komen veel meer gasten met elkaar in contact. Mocht u binnenkort een diner willen verzorgen voor een hoop gasten, dan is het Walking dinner absoluut een aanrader. In dit artikel zullen wij u tien tips geven waardoor het organiseren van een Walking dinner vlekkeloos zal verlopen.

1.   De voorbereiding

Een goede voorbereiding is het juiste werk. Bepaal van te voren daarom goed wat het doel van de avond is, wie u uitnodigt en of u juist wel of niet kiest voor externe partijen die u helpen.

2.   Kleine gerechtjes

Omdat men veel van plek wisselt is het verstandig om veel kleine gerechtjes te serveren. Denk hierbij aan gerechtjes die gemakkelijk uit de hand te eten zijn met een lepel of een vorkje. Deze gerechtjes worden ook wel fingerfood genoemd, dit kunnen zowel warme als koude gerechtjes zijn.

3.   Voldoende ruimte

Tijdens het Walking dinner is het erg belangrijk dat er voldoende ruimte is. Niemand vindt het fijn om dicht op elkaar te zitten tijdens het eten. Als het goed is worden er heerlijke gerechtjes geserveerd, het zou dan ook erg vervelend zijn als men hier niet van kan genieten doordat er weinig ruimte is. Kies daarom voor een ruime locatie!

4.   Catering

Het eten is natuurlijk het hoogtepunt van de avond. Het is dan ook erg belangrijk dat het eten aan de eisen voldoet. Het is toch geweldig als al uw gasten van de hapjes genieten? Kies er daarom voor om een externe partij in te huren. Zij zullen ervoor zorgen dat er heerlijke gerechtjes op tafel komen te staan. Houdt van te voren wel goed rekening met de wensen en eventuele allergieën van de gasten.

5.   De tafels

De tafels zijn tijdens het Walking Diner een belangrijke factor. Zo zullen er verschillende gerechten geserveerd worden. Sommige gerechten kunnen prima aan een statafel gegeten worden. Echter zullen er ook gerechten zijn waarbij men bijvoorbeeld een stukje vlees zal moeten snijden. Wanneer dit het geval is, dan is het wel zo handig dat er zittafels aanwezig zijn. Wees dan ook verstandig en kies voor beide varianten.

6.   Variatie

Mocht u zelf de gerechten bereiden, kies er dan voor om voldoende variatie te bieden. Iedereen heeft een andere smaak en hier zult u rekening mee moeten houden. Varieer daarom veel tussen vis, vlees en vegetarische gerechten. Kiest u voor een cateraar? Geef dit dan even door.

7.   De sfeer

De sfeer is erg belangrijk tijdens het Walking diner. Bepaal van te voren goed wat voor gelegenheid het is en welke sfeer hier goed bij past. Mocht u muziek opzetten, zet deze dan niet te hard. Een Walking diner is een sociale gelegenheid, dit betekent dat iedereen elkaar goed moet kunnen verstaan.

8.   Originaliteit

Een Walking Diner staat in het teken van originaliteit. Probeer dit dan ook anders te organiseren dan dat de meeste mensen doen. Op deze manier zult u pas echt indruk maken op de gasten!

9.    De locatie

De locatie is voor vrijwel ieder evenement een zeer belangrijke factor. Denk hier van te voren goed over na. Past de ruimte die u in gedachte heeft goed bij het doel van het Walking dinner?

10.    De afsluiter

Komt het einde van de avond in zicht? Kies er dan voor om alle gasten te bedanken voor hun komst. Verder kan het ook handig zijn om na het diner om feedback te vragen. Op deze manier weet u precies wat er goed is gegaan en wat er de volgende keer beter kan.