E-mail contact@dock3.be Phone +32 3 295 54 65 Facebook Facebook Facebook
Offerte
Offerte E-mail Phone

Hoe een video van je evenement je evenement nog beter maakt

Een video van je evenement laten maken, is iets waar lang niet iedereen aan denkt. Dat is een gemiste kans, want het kan zeer waardevol zijn om je evenement vast te laten leggen. Voor mensen die het evenement hebben bezocht, voor mensen die erbij hadden willen zijn, maar verhinderd waren, én voor mensen die twijfelden en uiteindelijk toch besloten om niet te komen. Video kun je op diverse manieren inzetten en dit kan je op meerdere manieren helpen. Wij leggen je graag uit hoe.

Een video van je evenement is een perfecte service voor aanwezigen

Misschien hebben bezoekers niet alle onderdelen van je evenement mee kunnen maken. Zeker bij grote evenementen is er vaak sprake van drukke programma’s met onderdelen die elkaar kunnen overlappen. Wat nu als die interessante spreker samenvalt met een workshop? Gasten worden vaak gedwongen om een keuze te maken. Een video van je evenement is daarom een perfecte service voor mensen die je evenement bezocht hebben. Door deze video achteraf (in besloten kring) te delen, zorg je ervoor dat iedereen toch nog alles heeft kunnen zien.

Ook al is er slechts één programmaonderdeel, dan nog kan video van toegevoegde waarde zijn. Gasten hebben genoten van je evenement en hebben interessante kennis opgedaan, maar mogelijk niet alles onthouden. Door hen achteraf nog de mogelijkheid te bieden om rustig even alles terug te kijken, zorg je ervoor dat zij nog meer van je evenement zullen meekrijgen.

Een goede reden om een livestream te overwegen

Wanneer je denkt aan een video van een evenement, denk je wellicht aan een aftermovie. Hetzij een volledige coverage van het evenement, zoals in de vorige alinea beschreven, hetzij een korte film met hoogtepunten. Maar heb je wel eens aan een livestream van je evenement gedacht? Een livestream is de perfecte mogelijkheid om nog meer mensen bij je evenement te betrekken.

Bij elk evenement zijn er gasten die er helaas niet bij kunnen zijn, bijvoorbeeld omdat je evenement al snel volgeboekt was. Wat is er nu mooier dan je capaciteit uit te breiden door middel van een livestream? Dit is niet alleen een mooi gebaar naar geïnteresseerden die geen kaart hebben kunnen bemachtigen; het biedt ook commerciële mogelijkheden. Het is helemaal niet vreemd om tegen een gereduceerd tarief e-tickets aan te bieden, zodat mensen van achter hun computer of telefoon je evenement kunnen volgen zonder zelf fysiek aanwezig te zijn.

Promotiemateriaal voor de toekomst

Een video van je evenement kan een langdurig effect hebben. Denk namelijk niet alleen aan dit evenement en de voordelen die video daarbij kan bieden, maar kijk ook naar de toekomst. Komt jouw evenement nog eens terug, dan kun je opgenomen materiaal gebruiken ter promotie hiervan. Het effect van een video van je evenement is dus tweeledig, indien je dit wenst: je voorziet je actuele evenement van een waardevolle extra en je zorgt er direct voor dat je nog meer mensen nog beter kunt bereiken met teasers en previews voor een volgende editie.

Wij helpen je bij het maken van je video

Wil jij ook video van je evenement laten maken? Of je nu gaat voor registratie voor uitzending na afloop, of een livestream: wij kunnen je hiermee van dienst zijn. Wij beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van event organisatie, ook qua promotie en video. Wij weten hoe dit aangepakt dient te worden en kennen de juiste partners om dit te verzorgen. Neem contact met ons op via de contactpagina en maak een vrijblijvende afspraak. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden.