E-mail contact@dock3.be Phone +32 3 295 54 65 Facebook Facebook Facebook
Offerte
Offerte E-mail Phone

Ben je benieuwd naar de voordelen van een netwerkbijeenkomst voor jouw bedrijf of organisatie? DOCK 3 legt het je graag uit. Zoals iedereen weet, is netwerken ontzettend belangrijk. Juist door het onderhouden en uitbreiden van je zakelijke relaties kun je nieuwe leads binnenhalen. Dit is de reden waarom veel ondernemers te vinden zijn op netwerkbijeenkomsten en natuurlijk waarom ze deze bijeenkomsten zelf organiseren. Hieronder lees je waar je bij de organisatie van een netwerkbijeenkomst allemaal rekening mee moet houden en wat de voordelen zijn voor jezelf en je gasten.

Voordelen netwerkbijeenkomst: kies de juiste locatie

De keuze voor de juiste locatie is bij het organiseren van een netwerkbijeenkomst essentieel. Hiermee valt of staat feitelijk het succes ervan. Dit is namelijk de plek waar je jouw bedrijf in de spotlights zet. Daarom moet de locatie niet alleen mooi zijn, maar ook passend aangekleed en over voldoende functionaliteiten beschikken. Kies bijvoorbeeld voor een locatie met meerdere ruimtes wanneer je je gasten eerst een presentatie wilt laten bijwonen om ze vervolgens te trakteren op een hapje en een drankje.

Multifunctionele eventlocatie van DOCK 3

De unieke locatie van DOCK 3 in Antwerpen leent zich hier uitstekend voor. Wij beschikken over dynamische ruimtes die het spectaculaire decor bieden voor iedere setting. Daarnaast faciliteren wij graag door onder andere een uitstekende cateringservice, licht en geluid en entertainment. Hierdoor weten we jou op professionele wijze te ontzorgen zodat jij je volledig kunt focussen op het netwerken.

‘What’s in it for me?’

Een ander aandachtspunt bij het organiseren van een netwerkbijeenkomst is de aantrekkelijkheid ervan voor je gasten. Stel jezelf daarom de vraag die je gasten zich stellen na ontvangst van jouw uitnodiging: ‘what’s in it for me?’ Alleen door hier vooraf voldoende aandacht aan te besteden zul je voordelen van je netwerkbijeenkomst behalen. Sterker nog, wanneer je hier niet of nauwelijks over nadenkt kan je netwerkbijeenkomst zelfs een nadelig effect sorteren.

Een pakkend thema en een boeiend programma

Door je netwerkbijeenkomst een pakkend thema te geven weet je je beoogde gasten te enthousiasmeren. Datzelfde geldt voor het programma dat erbij hoort. Waar je aan moet denken? Een inspirerende gastspreker bijvoorbeeld of een inhoudelijk interessante presentatie. Ook is een interactief onderdeel vaak succesvol bij netwerkbijeenkomsten. Zo zorg je voor een uitgebreider contact tussen je gasten wat het netwerken voor hen en jezelf ten goede komt. Doorgaans wordt een netwerkbijeenkomst afgesloten met een borrel voor een ongedwongen evaluatie en napraten.

Een tijdige planning is cruciaal

Om de maximale voordelen uit je netwerkbijeenkomst te halen is een tijdige planning van groot belang. Dit betekent dat je de uitnodigingen vroeg moet versturen want anders krijg je waarschijnlijk te maken met vol geplande agenda’s. Dat is niet alleen het geval voor de agenda’s van je gasten, maar ook voor de agenda van bijvoorbeeld de gastspreker en locatie van je voorkeur. Wanneer je ruim op tijd begint en rekening houdt met alle bovenstaande punten weten we zeker dat jouw netwerkbijeenkomst een succes zal zijn.

 

 

Graag helpt DOCK 3 met het organiseren van een succesvol event. Wij hebben een locatie anders dan anderen, met veel ‘in house’ oplossingen. Met ons gedreven team dat jarenlang ervaring heeft in het organiseren van events, denken wij graag met je mee. Met onze professionele en klantgerichte aanpak zullen wij samen met jou, jouw doelstellingen waarmaken. Graag verwijzen wij naar bedrijven die in onze polyvalente zalen jou voor zijn geweest in het geven van: bedrijfsfeestenproductlanceringenpersoneelsfeesten en zakelijke diners. Lees hier hun ervaringen.

Meer informatie of een afspraak maken? Neem vandaag nog contact met ons op.