E-mail contact@dock3.be Phone +32 3 295 54 65 Facebook Facebook Facebook
Offerte
Offerte E-mail Phone

Als bedrijf kunt u verschillende motieven hebben een zakelijk evenement te organiseren. Wellicht is het een manier om de band tussen werknemers en management te versterken of creativiteit te stimuleren. Ook kunnen zakelijke evenementen georganiseerd worden om de relatie met klanten en zakenpartners te verbeteren, te netwerken, kennis te delen en producten of de expertise van een bedrijf te promoten. Wat de gelegenheid ook is: het is van groot belang te zorgen dat u de aanwezigen een waardevolle ervaring biedt. Buiten een perfecte locatie en de juiste catering, zorgt een spannend en interessant programma voor een geslaagd zakelijk evenement. Maar hoe zorg je ervoor dat een programma aansluit bij je genodigden?

Onze 5 tips voor een interessante invulling van uw zakelijk evenement;

1. Stel uw doel en thema vast
Wat is het doel van de avond en welk thema staat centraal? Wilt u kennis delen, belangrijke onderwerpen aankaarten uzelf promoten als waardevolle zakenrelatie? Wilt u uw team motiveren en stimuleren of bedanken en een leuke avond bieden? Stel uw doelstellingen vast en bedenk een programma waarmee u deze kunt behalen. Stel een programma samen waarbij uw thema centraal staat.

2. Analyseer uw publiek
Kijk kritisch naar uw publiek en stel vast wat de behoeften zijn van uw verschillende genodigden. Zo hebben werknemers wellicht andere interesses dan uw zakenrelaties en hebben werknemers wellicht meer behoefte aan entertainment dan aan lange lezingen. Plaats u in de schoenen van uw genodigden en stel uzelf de kritische vraag: welke sprekers en entertainers zijn interessant voor mijn genodigden? Zo zorgt u ervoor dat het programma voor iedereen leuk en interessant is en dat uw gehele publiek kan terugkijken op een geslaagde dag of avond.

3. Nodig belangrijke sprekers uit
Nodig interessante sprekers uit die belangrijk zijn voor uw publiek. Ga met verschillende sprekers in gesprek om vast te stellen welke sprekers een waardevolle toevoeging kunnen leveren op de avond, uw publiek van interessante informatie kunnen voorzien en aan het denken kunnen zetten. Bespreek de onderwerpen en de gewenste spreekduur. Voorkom te lange toespraken, om verveling bij het publiek te voorkomen. Tevens is het raadzaam sprekers te vragen een dialoog aan te gaan met het publiek en interactie te stimuleren.

4. Zorg voor een juiste balans
Zorg voor een divers programma met een juiste balans. Nodig interessante sprekers uit, maar ook spectaculair entertainment. Denk aan een band of een cabaretier, die een stuk op kan voeren wat aansluit bij het thema van de avond. Wellicht kunt u verschillende aanwezigen uitnodigen een debat te voeren op het podium, waarbij de rest van het publiek ook gevraagd wordt hun mening te geven.

5. Think outside the box
Durf anders te zijn en laat een verpletterende indruk achter op uw publiek. Nodig cocktailshakers uit, een goochelaar of circusartiest. Vraag een pianist prachtige muziek te spelen tijdens het diner of een dansgroep een spetterende show neer te zetten op het podium.

Een zakelijk evenement hoeft niet alleen maar interessant en serieus te zijn. Het is belangrijk uw doel en thema van de avond te bepalen. Zorg ervoor dat u uw doelgroep goed begrijpt en nodig aan de hand daarvan interessante sprekers uit. Moedig interactie aan en voorkom te lange lezingen, om verveling te voorkomen. Zorg voor een juist balans binnen het programma en zorg voor zowel interessante lezingen als spectaculair entertainment. Wees niet bang om ‘out of the box’ te denken en durf anders te zijn. Met een interessant en vernieuwend programma, zult u een verpletterende en blijvende indruk op uw publiek achter laten.

Op zoek naar een geschikte locatie voor uw zakelijk evenement? Zoekt u een host voor uw evenement die tevens mee kan denken over de invulling van uw dag of avond? DOCK 3 biedt de perfecte locatie voor zakelijke evenementen. 5 moduleerbare zalen bieden verschillende settings voor diverse evenementen. Het team, met meer dan 15 jaar ervaring in de evenementenbranche, helpt u graag een gepast programma samen te stellen. DOCK 3 biedt u de perfecte locatie nabij Antwerpen voor uw zakelijke event en helpt u graag uw dag of avond tot in de puntjes te verzorgen. Meer weten? Neem vandaag nog contact met ons op.