E-mail contact@dock3.be Phone +32 3 295 54 65 Facebook Facebook Facebook
Offerte
Offerte E-mail Phone

Tevreden medewerkers zijn de motor voor een goed lopende organisatie. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw medewerkers tevreden blijven? Dit zijn dé 6 tips om de tevredenheid in jouw organisatie hoog te verbeteren.

Bedrijfsuitjes en -feesten

Door het organiseren van jaarlijkse bedrijfsuitjes en bedrijfsfeesten beloon je jouw medewerkers op gezelligheid en plezier. Tijdens een bedrijfsuitje leren je medewerkers elkaar ook nog een beter kennen omdat ze een hele dag samen zijn in een andere omgeving. Dit versterkt vaak ook nog eens het gevoel van teambuilding.

Bedrijfsfeesten zijn goed voor de sfeer en de saamhorigheid in de organisatie. Bedrijfsfeesten zijn er in alle vormen en maten maar als management wil je natuurlijk niet alleen bezig zijn met de organisatie van het feest. Daarom is het vaak beter om een evenementenlocatie te zoeken die ook helpt met het organiseren van het bedrijfsfeest, zoals DOCK 3.

Doordat de evenementenlocatie alles in huis heeft om een geslaagd bedrijfsfeest te organiseren, hoef jij je nergens zorgen over te maken. Zo neemt een locatie als DOCK 3 de algehele organisatie op zich en zijn wij in het bezit van verschillende zalen waar licht en geluidsapparatuur al aanwezig is. Daarnaast is het zelfs mogelijk om de catering door een evenementenlocatie te laten organiseren. Op deze manier heb jij jouw handen vrij en kan je samen met jouw collega’s een geslaagd feest tegemoet.

Beloon naar behoren

Beloon je medewerkers voor het werk dat zij doen. Dit betekent niet dat het salaris opeens met 50% omhoog moet. Zorg ervoor dat het salaris van jouw medewerkers op logische wijze voortkomt uit de werkzaamheden die zij verrichten. Geef daarnaast genoeg perspectief door het salaris in te delen in schalen.

Tevreden medewerkers ontvangen graag waardering voor het werk wat zij doen. Geef het aan wanneer jouw medewerkers het goed doen. Het is belangrijk dat zij het gevoel krijgen dat jij ziet wat zij doen.

Practice what you preach

Verandering begint vaak van bovenaf. Wanneer er bepaalde gedragingen en patronen van medewerkers verwacht wordt moet dit vanuit het management ook toegepast worden. Lead by example wordt het ook wel genoemd. Er mag niet vanuit gegaan worden dat medewerkers een bepaalde houding zullen aannemen wanneer het management de tegenovergestelde houding aan neemt.

Vrijheid

Geef jouw medewerkers genoeg vrijheid. Dit kan op verschillende manieren worden opgevat: vrijheid kan betekenen dat jouw medewerkers flexibele werktijden krijgen of de mogelijkheid hebben om thuis te werken.

Vrijheid kan ook betekenen dat je jouw medewerkers een stem geeft. Hierdoor krijgen ook zij inbreng in wat anders kan, welke uitdagingen zij zien en hoe deze opgelost kunnen worden. Controleer je medewerkers niet, maar faciliteer ze.

Geef ze ook de vrijheid om zichzelf te ontwikkelen en de mogelijkheid om aan eigen projecten te werken. Ook dit zorgt ervoor dat tevreden medewerkers kunnen groeien.

Wees niet bang om jouw medewerkers meer vrijheid te bieden. Met meer vrijheid komt vaak een groter verantwoordelijkheidsgevoel.

Betrokkenheid en transparantie

Wanneer medewerkers niet het gevoel hebben dat ze betrokken worden bij een organisatie, zullen ze nooit hun hart en ziel in de organisatie leggen. Laat jouw medewerkers weten wat er in het bedrijf speelt en wees er eerlijk en transparant over. Houdt meetings waarbij de cijfers gedeeld worden. Op deze manier krijgen jouw medewerkers het gevoel dat ze betrokken worden bij de organisatie. Dit stimuleert de productiviteit.

Investeren in medewerkers

Wees niet bang om te investeren in jouw medewerkers. Geef ze de ruimte om te groeien en om zichzelf te ontwikkelen. Investeer in opleidingen en trainingen, geef ze de ruimte om zichzelf op persoonlijk vlak te ontwikkelen. Uiteindelijke kost het meer om nieuw personeel aan te nemen dan te investeren in het personeel wat je al hebt.

Benieuwd wat DOCK 3 kan doen voor jouw bedrijfsevenement? Neem vandaag nog contact met ons op.