E-mail contact@dock3.be Phone +32 3 295 54 65 Facebook Facebook Facebook
Offerte
Offerte E-mail Phone

Bij een show organiseren komt ontzettend veel kijken. Denk bijvoorbeeld alleen al aan het vinden van de geschikte locatie, licht, geluid, de aankleding en een goede cateringservice. Maar daar blijft het beslist niet bij. Ook moet je modellen regelen, evenals ondersteunend personeel en wat te denken van de pers en communicatie? Oftewel, te veel om op te noemen. Daarom hebben wij 5 tips voor je in een checklist gezet waarmee je verzekerd bent van een gestructureerde aanpak van de organisatie.

Modeshow organiseren tips

 1. Een show organiseren begint met een creatief concept

  Neem van tevoren ruim de tijd om een creatief concept te maken. Ga er even goed voor zitten om je wensen en doelstellingen duidelijk op paper te zetten. Houd hierbij rekening met zowel je bedrijfsidentiteit als de voorkeuren van je doelgroep en het publiek. Alleen door je hierin vooraf te verdiepen zal je show succesvol worden.

  Vind je het moeilijk om iets unieks te bedenken of heb je weinig ervaring met een show organiseren? Schakel dan de support in van een professionele organisatie zoals DOCK 3. Wij weten als geen ander hoe we jouw bedrijfsidentiteit en wensen moeten verwerken.

 2. Locatie en aankleding

  Nadat het creatieve concept op papier staat bepaal je vervolgens de locatie. Waar moet de show idealiter plaatsvinden? Dit is essentieel voor het succes. Zo heeft DOCK 3 een unieke locatie in Antwerpen waarin dynamiek de boventoon voert. Met onze moduleerbare ruimtes kun je tal van opstellingen creëren waarmee je van een unieke show verzekerd bent. Dit maakt de aankleding alleen al een groot feest. Want dat is namelijk de volgende stap die je onderneemt: de aankleding van de ruimte(s).

  Kies je voor een rode loper, statafels en bloemen? Welke kleuren weerspiegelen je bedrijfsidentiteit of het thema van de show? Vergeet hierbij natuurlijk niet de catwalk, hét middelpunt van het event.

 3. Licht en geluid 

  Wanneer je bij het organiseren kiest voor een locatie zoals die van DOCK 3 in Antwerpen dan ben je meteen verzekerd van optimaal licht en geluid. Wij hebben alle middelen in huis die je van hoge kwaliteit garanderen. Waar je aan moet denken? Grafische vormgeving in 2D of 3D, videomontage en een eigen audiostudio.

  Wil je een artiest laten optreden? Dan regelen wij dat ook voor je. Datzelfde geldt voor de cateringservice. Wij hebben hier jarenlange ervaring mee waarbij de keuze varieert van hapjes en drankjes tot een uitgebreid diner. Uiteraard is de bediening hierbij inbegrepen.

 4. Choreografie en modellen

  Nu kun je je volledig richten op de invulling. De catwalk moet samen met het podium en het decor het wauw-effect veroorzaken waar je naar op zoek bent. Afhankelijk van het type show dat je organiseert is het verstandig hiervoor een choreograaf in te huren. Ook daarvoor kun je een beroep doen op DOCK 3.

  Zodra je je wens voor de modellen hebt aangegeven zal de choreograaf een complete show uitwerken. De details voor zowel de getimede loop- als dansonderdelen worden hierin verweven.

 5. Pers en communicatie

  Als laatste maar zeker niet de minste stap bij het modeshow organiseren is de marketing: breng je show op de juiste manier onder de aandacht. Vooraf is het belangrijk verschillende communicatiekanalen in te zetten om je show aan te kondigen.

  Denk hierbij aan drukwerk en mailing, maar ook aan social media en een bijpassend webdesign. Prikkel daarbij de relevante perskanalen zodat zij graag naar jouw wervelende show willen komen. Wij wensen je alvast veel succes en als we je kunnen helpen horen we uiteraard graag.

Graag helpt DOCK 3 met het organiseren van een succesvol event. Wij hebben een locatie anders dan anderen, met veel ‘in house’ oplossingen. Met ons gedreven team dat jarenlang ervaring heeft in het organiseren van events, denken wij graag met je mee. Met onze professionele en klantgerichte aanpak zullen wij samen met jou, jouw doelstellingen waarmaken. Graag verwijzen wij naar bedrijven die in onze polyvalente zalen jou voor zijn geweest in het geven van: bedrijfsfeesten, productlanceringen, personeelsfeesten en zakelijke diners. Lees hier hun ervaringen.

Meer informatie of een afspraak maken? Neem vandaag nog contact met ons op.